Inkurajime

Vepra e Zotit!

A keni pasur ndonjëherë dikë të besuar – dikë që e dinit se mund të mbështeteni kur jeta juaj ishte e mbushur me sfida dhe stuhi? A keni luajtur ndonjëherë sport dhe keni pasur ndonjë shok skuadre që e dinit se mund ta fitonte lojën për ju, pa marrë parasysh sa larg fitores ishit? A ju ka ndodhur ndonjëherë që dikush të përmbushë nevojën tuaj më të madhe kur nuk e prisnit fare?

Pikërisht kur mendojmë se kemi kapur fundin, Zoti fillon një punë të re në jetën tonë. Pikërisht kur mendojmë se jeta jonë është një rrëmujë e vërtetë saqë as Zoti nuk mund ta zgjidhë, Ai na shpengon nga rrëmuja.

Hiri i Perëndisë na jep besim, sepse Ai bën gjëra në jetën tonë që ne nuk mund t’i bënim kurrë. Ai na transformon dhe na ndryshon në krijesa të reja. Ai i merr rrëmujat që bëjmë dhe i shndërron në vepra arti. Dhe vjen një ditë që, ne nuk jemi më njerëz të pafuqishëm, pa shpresë ose qëllim – por bëhemi njerëz me vizion, që vrapojmë në rrugën e përsosur që Perëndia ka për ne.

Pali e dinte këtë të vërtetë më mirë se çdokush tjetër. Para se të vinte te Krishti, ai ishte një njeri i keq, një vrasës dhe një hipokrit. Rendte pas ligjit dhe nuk dinte asgjë për hirin. Por Zoti e transformoi aq shumë jetën e Palit, sa ky aristokrat i devotshëm u bë zëdhënësi i Zotit në krijimin e kishës së re. Pali kaloi nga persekutimi i të krishterëve në ecjen krah për krah me ta.

Sot, ndërsa mendoni për ndryshimin që Perëndia ka bërë në jetën tuaj, lavdërojeni Atë për punën që ka bërë në ju. Ai ju shpëtoi nga vdekja e përjetshme. Ai pastroi njollat ​​e mëkatit nga zemra jote. Dhe tani Ai ka një plan të mrekullueshëm për të ardhmen tuaj – thjesht shikoni premtimet e Tij të mrekullueshme për ju në Fjalën e Tij (shihni Filipianëve 1:6; 1 Pjetrit 1:3-4; Vajtimet 3:21-23; Zbulesa 21).

Lutje: Zot, faleminderit që më solle nga vdekja në jetë. Hiri Yt është më se i mjaftueshëm për të më transformuar. Hetoje zemrën time dhe më trego ato që  Ti dëshiron të ndryshosh tek unë . Në emër të Jezusit, lutem. Amen.

“Ne në fakt jemi vepra e tij, e krijuar në Krishtin Jezus për veprat e mira që Perëndia përgatiti që më parë, që ne të ecim në to.” (Efesianëve 2:10).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 93
  Një klithmë agonie nga Kryqi!“Pas kësaj, Jezusi, duke ditur që tashmë çdo gjë ishte kryer, që të përmbushej Shkrimi, tha: “Kam etje!.” (Gjoni 19:28). Kjo thirrje, thënia e pestë nga kryqi, ishte një klithmë agonie personale dhe dhimbjeje fizike, por edhe një klithmë nevoje e thellë shpirtërore. Dy ditë përpara kryqëzimit, Zoti ynë Jezus…
  Tags: të, në, që, se, dhe, për, më, një, nga, inkurajime
 • 93
  Kurrë nuk është tepër vonë!Dhe unë po ju them se po kështu në qiell do të ketë më shumë gëzim për një mëkatar të vetëm që pendohet, sesa për nëntëdhjetë e nëntë të drejtë, që nuk kanë nevojë për pendim. Luka 15:7 A keni qenë ndonjëherë në oqean me një varkë të vogël pa…
  Tags: të, në, një, dhe, se, për, që, më, inkurajime
 • 91
  Prezantimi i Moisiut me ZotinNë fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën. – Zanafilla 1:1 Një vëzhgim interesant, është që Bibla asnjëherë nuk mundohet që të provojë ekzistencën e Zotit. Ajo thjesht fillon duke e marrë të mirëqenë që Perëndia është aty, e që Ai u shfaq përpara llojit njerëzor, e që ti mund ta njohësh…
  Tags: të, që, në, një, dhe, ai, se, inkurajime
 • 91
  12 Arsye për të qenë FALENDERUESKy artikull u shkrua si një guidë për lutje, bashkëbisedim dhe reflektim, për të falenderuar Perëndinë dhe për tu rritur në mirënjohje. Hap pas hapi ndajmë me ju 12 fusha të jetës për të cilat duhet të jemi falenderues, duke përfshirë dhe një varg biblik dhe bashkëbisedim, dhe shembuj që…
  Tags: të, për, dhe, ju, që, në, inkurajime
 • 91
  Kalaja më e madhe!Në thellësi të shkretëtirës arabe ndodhet një kështjellë e vogël. Thomas Edward Lawrence, i njohur si Lawrence i Arabisë, shkonte  shpesh atje. Edhe pse jo shumë modeste, ishte më efikase.  Njihej për sigurinë e saj. Kur sulmohej, shpesh nga forcat superiore, Lawrence tërhiqej  dhe shkonte atje për siguri. Gjatë qëndrimit…
  Tags: të, në, që, dhe, ju, për, se, më, inkurajime
Comments