Mesazh

Zoti është sovran mbi çdo rrethanë

Pavarësisht se ku na çon jeta, Zoti ka kontroll. Ai është sovran dhe Fjala e Tij premton se “në të gjitha gjërat Zoti punon për të mirën e atyre që e duan, të cilët janë thirrur sipas qëllimit të tij” (Romakëve 8:28).Jo vetëm disa gjëra. Jo vetëm zonat ku ndihemi rehat. Jo, Zoti po punon për të mirën tonë në të gjitha gjërat.

Kur Ruth doli për të mbledhur elb në një nga fushat afër, ajo po kërkonte furnizimin e Zotit. Ajo kishte mësuar Shkrimet e Dhiatës së Vjetër nga vjehrra e saj, kështu që e dinte se çfarë tha Perëndia në librin e Levitikut: “Kur të korrni të korrat e tokës suaj, mos korrni në skajet e fushës suaj ose mos mblidhni grumbullimet e korrjeve tuaja … lëreni ato për të varfërit dhe të huajt. Unë jam Zoti, Perëndia juaj “(19: 9-10). Ruth ishte e varfër dhe e huaj, kështu që ajo e dinte që kjo dispozitë në Fjalën e Zotit ishte për të dhe shkoi të mbledhë ushqim.

Perëndia është gjithmonë duke punuar në prapaskenë për të bekuar ata që besojnë tek Ai, dhe kështu Ai e solli Ruthin jo në ndonjë fushë të vjetër në Betlehem, por tek një që i përkiste Boazit, një i afërm i ngushtë i burrit të ndjerë të Naomit, Elimelek. Boazi e dinte që gjithçka që ai kishte i përkiste Perëndisë. Ai e shihte veten si një qiramarrës, administrator i mirësisë së Zotit. Kështu që, ai e bekoi Ruthin dhe i dha asaj fushen e lirë, jo vetëm cepat. Ai i ofroi asaj mbrojtje dhe i dha ujë për të pirë. E shihni, dhembshuria lind dhembshurinë. Ishte dhembshuria që e çoi Ruthin të shoqërojë Naomin përsëri në Izrael dhe ishte dhembshuria që e motivoi Boazin të plotësonte nevojat e Ruthit.

Kur Ruth u takua me Boazin, ajo e identifikoi veten si e huaj, por Boaz e shikoi dhe e quajti “vajza” e tij (Ruth 2: 8). Kjo është një fotografi e hirit. “Ndërsa ishim akoma mëkatarë, Krishti vdiq për ne” (Romakëve 5: 8). Kur ishim të huaj, Zoti na thirri fëmijët e Tij. Kur unë dhe ti nuk ishim plotësisht të vetëdijshëm për dashurinë e Zotit, dashuria e Tij u zgjat për ne, në mes të dhimbjes sonë. Pra, kur jeta është e vështirë, mbahu ne besnikërinë e Zotit. Edhe kur ndieni se jeni në një rënie të lirë, krahët e Tij të përjetshëm janë poshtë. Ai nuk do të të lerë kurrë të goditesh përtokë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë...“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke…
  Tags: të, për, në, që, dhe, mesazh
 • 96
  Jo sakrificë tjetërNë thelb të shumicës së feve në botë është dëshira për ti sjellë kënaqësi një zoti apo  perëndie për të përfituar jetën e përtejme. Ndjekësit jetojnë me frikën se mos shqetësojnë perënditë e tyre, kështu që ditë pas dite punojnë për të fituar shpëtimin e tyre përmes veprave të mira…
  Tags: të, në, për, dhe, që, mesazh
 • 95
  mbjellja dhe korrja…sepse ç’të mbjellë njeriu, atë edhe do të korrë. – Galatasve 6:7 Shkrimi na thotë qartë që do të korrim atë që mbjellim. Kjo zbatohet për fermerët dhe të mbjellat. Shumë njerëz e dinë që zbatohet edhe tek të dhënët e parave dhe të qënit bujarë. A e dini që…
  Tags: të, që, dhe, në, mesazh
 • 95
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, që, mesazh
 • 95
  afrohuni tek Ai”Fryma që qëndron në ne a dëshiron deri në smirë?” – Jakobi 4:5 A doni të afroheni me Perëndinë? Ai do që të jetë afër nesh. Vargu më sipër thotë që Fryma qëndron në ne dhe dëshiron deri në smirë me një dashuri xheloze. Pra, sa afër mund të jeni?…
  Tags: të, në, ai, që, për, dhe, mesazh
Comments