Inkurajime

Perëndia ka një plan madhështor për ju!

Por secili të shqyrtojë veprën e tij dhe atëherë do të ketë të mburrurit vetëm për veten e tij dhe jo për tjetrin. – Galatasve 6:4

Duhet ta ndalojmë veten së krahasuari me të tjerët, sepse Perëndia nuk do që të jemi të irrituar dhe të ndihemi të pavlerë për bekimet që Ai dëshiron të na japë.

Krahasimi i jetëve tona me jetët e të tjerëve nuk është i drejtë, as për ata dhe as për ne. Është e padrejtë për ata sepse nëse bëhemi xhelozë për atë që ata kanë, çfarë dinë, si duken, etj…, ne fillojmë ta mbajmë veten larg tyre. Nuk i vlerësojmë më si njerëz të mrekullueshëm të krijuar nga Perëndia.

Është e padrejtë për ne sepse kufizon planin e Perëndisë për jetët tona. Krahasimi i thotë Perëndisë: “Unë dua të kufizoj punën Tënde në jetën time dhe asgjë tjetër. Dua që jeta ime të jetë si e këtij personit tjetër.”

Perëndia ka një plan individual për secilin prej nesh. Plani i Tij për ju është më i madh nga sa mund të imagjinoni. Mos shikoni planet e Tij për të tjerët që të mund të ecni në planet që Ai ka për ju dhe të merrni bekimet që ato sjellin.

Lutje

Frymë e Shenjtë, më ndihmo të shqyrtoj zemrën time në ndershmëri dhe më vër në dukje çdo xhelozi, fyerje apo irritim në mua që është zhvilluar nga krahasimi me të tjerët. Unë dua të jem gjithçka që Ti do që unë të jem dhe të jetoj jetën që Ti ke për mua.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Sakrifica e plotë dhe përfundimtare!“Dhe Moisiu mori gjysmën e gjakut dhe e vuri në legenë; dhe gjysmën tjetër të gjakut e shpërndau mbi altar. Pastaj mori librin e besëlidhjes dhe ia lexoi popullit, i cili tha: «Ne do të bëjmë tërë ato që ka thënë Zoti dhe do t’i bindemi». Pastaj Moisiu mori gjakun,…
  Tags: të, dhe, që, për, mesazh, inkurajime
 • 98
  Rruga për një jetë të lirë dhe të pastër!Po t`i rrëfejmë mëkatet tona, ai është besnik dhe i drejtë që të na falë mëkatet dhe të na pastrojë nga çdo paudhësi. – 1 e Gjonit 1:9 Para se Hollywoodi të xhirojë një film, ka shumë punë që duhen bërë përpara se kamerat të filmojnë. Duhet të ndizen dritat, të…
  Tags: të, për, dhe, që, mesazh, inkurajime
 • 97
  Komunikimi në marrëdhënien tënde me PerëndinëJini gjithmonë të gëzuar. Lutuni pa pushim. Për çdo gjë falenderoni sepse i tillë është vullneti i Perëndisë në Krishtin Jezus për ju.-1 e Thesalonikasve 5 :16-18 Lutja është bisedë me Perëndinë dhe çdo marrëdhënie formësohet nga cilësia e komunikimit ndërmjet atyre që janë përfshirë në të. Ne përdorim fjalën…
  Tags: të, për, që, dhe, mesazh, inkurajime
 • 97
  Rëndësia e së VërtetësRevizionistët historianë dhe studiuesit liberalë të Biblës po përpiqen t’i shtojnë vlera moderne Fjalës së Perëndisë dhe fakteve historike. Dhe heqin copat që nuk u pëlqejnë. Le të jemi të vetëdijshëm për një gjë: Nëse vazhdojmë kështu si e kemi nisur, do të përfundojmë me një tufë gënjeshtrash dhe fëmijët…
  Tags: të, dhe, që, mesazh, inkurajime
 • 96
  NdjeshmëriaGjithçka, pra, që ju dëshironi t’ju bëjnë njerëzit, ua bëni edhe ju atyre, sepse ky është ligji dhe profetët.- Mateu 7:12 Në programin e terapisë së lojës, që zhvillohej në spitalin Grace New Haven, kishte një problem. Pastruesi ishte shumë i zemëruar dhe i ashpër me fëmijët. Ata hidhnin në…
  Tags: të, që, mesazh, inkurajime
Comments